Winnaars van Skills The Finals 2019

FABIËNNE & KIKI – WINNAARS VAN SKILLS THE FINALS 2019
Van 20 tot 22 maart hebben Fabiënne Bakker en Kiki Bult van Ciel Bleu Restaurant** drie dagen lang gestreden om de felbegeerde titel ‘beste gastvrouw’ op het Nederlands kampioenschap Skills The Finals. Uiteindelijk zijn beide dames geëindigd op het podium! Fabiënne heeft voor de tweede keer de eerste prijs gewonnen en is daarmee uitgeroepen tot beste gastvrouw van 2019. Kiki heeft de tweede plaats bemachtigd. Al het harde werken werd beloond met het behalen van deze fantastische prestatie.

NIEUWE WEBSITE CIEL BLEU RESTAURANT

De gloednieuwe website van Ciel Bleu Restaurant** is onlangs live gegaan. Een ervaring bij Ciel Bleu is een samenspel van vele elementen: van de ontvangst, de service, het uitzicht, de gerechten en de wijnen tot het moment dat u Ciel Bleu verlaat. Vanaf het moment dat u de website bezoekt, begint uw reis. Neem zelf een kijkje op www.cielbleu.nl

DE MAGIE VAN SAKURA

Waar wij in Nederland vanaf 20 maart de lente inluiden, wordt in Japan naar de kersenbloesem gekeken als start van de lente. In Japan wordt de bloei van de kersenbomen, beter bekend als sakura, namelijk gezien als het begin van de lente, omdat de bloesems aantonen dat de koude winter voorbij is. De natuur is een belangrijk onderdeel in de Japanse cultuur en daarbij is de hoofdrol weggelegd voor de kersenbloesem. De korte maar adembenemende schoonheid van de bloesem symboliseert het leven, dat als kort en rijkelijk wordt beschouwd.

Tijdens de korte bloeiperiode, die vaak maar twee weken duurt, verzamelen families en vrienden zich onder de bomen om te picknicken, sake te drinken en de bloesems te bewonderen. Vrouwen kleden zich in hun mooiste kimono’s en er wordt tot in de late uurtjes genoten van de prachtige in wit en roze getooide bomen en de gezelligheid met elkaar. Deze eeuwenoude Japanse traditie wordt hanami genoemd, dat ‘bloemen kijken’ betekent. Overal in Japan vindt u de bloesems terug: op schilderijen, in manga’s en kimono’s, maar ook in Hotel Okura Amsterdam kunt u in april de beeldschone sakura bewonderen. Voor het authentiek Japanse Yamazato Restaurant* is dit hét moment om helemaal uit te pakken. Naast verschillende illustraties op de stoffen van kimono’s en het servies, vindt u ook verwijzingen naar de sakura in de gerechten. De beleving wordt helemaal compleet als u een blik werpt op de Japanse tuin van Yamazato Restaurant, die met de bloei van de kersenbloesem doet vermoeden dat u naar een Japans schilderij kijkt.

JAPANSE DAG VAN DE KINDEREN

Op de vijfde dag van de vijfde maand viert men in Japan het familiefeest ‘Children’s Day’, oftewel ‘Tango-no-sekku’. Oorspronkelijk is het een feest dat bedoeld is voor het geluk van de jongens in het gezin. Maar vooral ook een dag dat de ouders tal van delicate hapjes verzorgen en het huis op traditionele wijze decoreren. Deze decoraties bestaan onder andere uit gekleurde koi-karper-windvanen, die de hoop uitdrukken dat de jongens net zo levenslustig zullen zijn als karpers en dat ze zullen opgroeien tot echte mannen. Ook de als Samoerai geklede poppen, die symbool staan voor de mannen die het huis beschermen, behoren tot de traditionele decoraties. Op zoek naar een authentieke Japanse ervaring? Bij Yamazato Restaurant* worden traditionele gerechten uit de Japanse kaiseki keuken geserveerd. Meer dan vijftig specialiteiten uit deze Japanse haute cuisine worden bereid door de kundige handen van Executive Chef & Manager Masanori Tomikawa en het team van Japanse koks. Door het gebruik van typisch Japanse materialen in het interieur en de aangrenzende tuin met in het voorjaar een prachtige kersenbloesem, waant u zich in Japan.