Team Tilia stelt zich aan u voor

Na jaren op topniveau samengewerkt te hebben in restaurant De Zwaan en bistro Het Lelijke Eendje in Etten-Leur, kijken sterrenchef Carlo Chantrel en maître-sommelier Mariëlle Vink er enorm naar uit om deze zaken samen te voegen tot één nieuw restaurant.
“Ik ben er hoe dan ook trots op dat wij een crisis durven aanpakken als een kans, dat we het roer om durven te gooien. Er leek dit jaar heel veel onzeker, maar wij zijn er niet bang van geworden. We hebben vertrouwen in de nieuwe richting die we kiezen.”

Carlo Chantrel – CHEF-KOK
Carlo heeft 27 achtereenvolgende Michelinsterren op zijn conto staan.
“Ik wil de kwaliteit verhogen en minder toevoegingen in de gerechten. Meer focussen op de kwaliteit dan de poespas eromheen. Dat is best ingewikkeld. Gewoon puur op smaak. Ik geef graag mijn eigen draai aan internationale gerechten. Daar zijn de gasten heel enthousiast over. Ik fermenteer nu ook al best veel. Dat doe ik bijvoorbeeld met bramen, die ik dan in chimichurri verwerk, in plaats van rode wijnazijn.”

Mariëlle Vink – MAITRE-SOMMELIER
Mariëlle is al jaren koningin wijn-spijs combinaties.
“De afgelopen jaren heb ik mogen werken met een belachelijk mooie voorraad, bestaande uit zeer exclusieve wijnen. Klassieke toppers om jaloers op te zijn en een droom om op de wijnkaart te voeren. Heel dankbaar ben ik voor de mogelijkheid om te werken met zulke parels. Toch gaan we het nu anders aanvliegen.”
“Hoe heerlijk het ook is om met de mooiste Bordeaux’s, Super Tuscans en Bourgognes te werken, wijn moet vooral herkenbaar zijn. Imposante wijnkaarten brengen regelmatig ongemak en keuzestress. Om die reden is op onze kaart alles ingedeeld in smaakcategorieën en is er van elke wijn een korte omschrijving te vinden.”