Take Five expositie van Humberto Tan – Restaurant Merlet

Op 11 oktober is de expositie “Take Five” van Humberto Tan op spectaculaire wijze geopend bij Restaurant Hotel Merlet. Wellicht heeft u op de sociale media reeds geweldige beelden gezien over de prachtige gerechten, optreden van The Avant Garde Collective en fotopresentatie van Humberto Tan.

Na de officiële opening door William Rutten werd een persoonlijke rondleiding gegeven met de ontroerende en grappige verhalen achter de foto’s. De aanwezigen werden meegenomen op reis naar de 5 landen uit de Take Five serie. Tijdens de spectaculaire dinnershow werden alle zintuigen geprikkeld. Een totaalbeleving met prachtige gerechten van Jonathan Zandbergen geïnspireerd op de fotoseries van Humberto Tan. Na de amuse begon de reis in Noorwegen met een prachtig gerecht met Noorse krab en een lichtshow met de kleuren van het Noorderlicht.

Hierna werd de fotoserie met ontroerende foto’s uit Oeganda getoond. Tan heeft hier gefotografeerd voor het Rode Kruis. Dit rode kruis was met een speciale techniek gebrusht op het gerecht met eendenpaté. De reis vervolgde zich naar Italië met het gerecht ‘Porcini Funghi’. Het hoofdgerecht is geïnspireerd op de fotoserie uit Suriname waar de ‘Roots’ liggen van Humberto Tan; een kleurrijk gerecht met wortel en knolgroenten. Dit samen met vrolijke Surinaamse muziek maakte het hoofdgerecht één groot feest.

Het Take Five menu werd afgesloten met een dessert geïnspireerd op de fotoserie uit Finland. Een land waar het een lange periode niet licht wordt. De multisensory chocolate cake werd geserveerd in het donker. Een unieke ervaring doordat de overgebleven zintuigen horen, proeven, voelen en ruiken extra werden geprikkeld door de smaken en knettersuiker, opzwepende muziek en een heerlijke chocoladegeur. Dit alles werd afgewisseld met spectaculaire optredens van danscrew Avant Garde Collective en de fotopresentaties uit ieder land bij de verschillende gerechten.

Tijdens de avond kondigde Jonathan Zandbergen de komst aan van zijn debuut kookboek “Vijf Seizoenen”. Op 29 november verschijnt het 224 pagina’s tellende kookboek via uitgeverij Carrera met prachtige foodfotografie. Ieder seizoen bevat 10 recepten, ingedeeld in 5 seizoenen met als toevoeging het gastronomische seizoen ‘de voorzomer’ met specifieke producten.

De avond werd afgesloten met een feestavond met DJ Jonathan Zandbergen waarbij Humberto Tan zijn dansskills liet zien. Ook de genodigden, waaronder Marco & Leontine Borsato, Jörgen Raymann en William Rutten bleven nog lang nagenieten op de dansvloer.

Tijdens de openingsavond zijn reeds 36 werken verkocht. Per foto zijn er 5 ‘Take Five’-exemplaren beschikbaar. Humberto Tan zal, als ambassadeur van het Rode Kruis, de opbrengst van de verkoop van de werken doneren aan dit goede doel.

De expositie is tot 30 december te bewonderen bij Merlet. U bent van harte welkom!