Over Alliance

EEN STUKJE HISTORIE

De Alliance Gastronomique werd in 1967 opgericht door negentien Nederlandse restaurateurs in reactie op de destijds op verontrustende wijze om zich heen grijpende smaakvervlakking, een te kort schietende vakopleiding en een gebrek aan culinaire kwaliteitsproducten. Een vernieuwend en voor Nederland ongekend initiatief. Nederland stond immers niet bekend om zijn hoogstaande eetcultuur. Vooral de snackbar en het eenvoudige restaurant waren populair. Eten op culinair niveau zoals in Belgie en Frankrijk stond nog in de kinderschoenen en was voor het grootste deel van de bevolking een echte bijzonderheid.
Dat de samenwerking een succes was, had alles te maken met de vernieuwende visie, het geloof en doorzettingsvermogen van de initiatiefnemers. Inmiddels bestaat de Alliance Gastronomique 52 jaar en is daarmee het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa.

EEN MOOIE ALLIANTIE

De restaurateurs, chefs en sommeliers die zijn verenigd in de Alliance Gastronomique behoren tot de top van Nederland en Vlaanderen. Ze houden van hun vak en spannen zich dagelijks in om u te laten genieten van de heerlijkheden van het land, uit het water of uit de kelder. Bij de Alliance wordt Gastronomie met een hoofdletter geschreven. Onze missie is om de gastronomie te bevorderen en eenieder van de leden doet dat op zijn eigen wijze.

LIDMAATSCHAP

Het lidmaatschap van een Alliance restaurant mag u beschouwen als een kwaliteitszegel, een garantie voor een mooie gastronomische ervaring. Met een extreme passie voor perfectie zijn de restaurateurs, chefs en sommeliers die zijn verenigd in de Alliance Gastronomique elke dag in touw om u het allerbeste te kunnen serveren. Bij de aangesloten Alliance restaurants  staan vakmanschap, topkwaliteit en culinaire creativiteit voorop. Met oog voor de kleinste details, behoud van eigen karakter en onvoorwaardelijke inzet delen wij graag met u onze passie voor al het goede wat de aarde te bieden heeft.

BESTUUR

gerard wollerich

Gerard Wollerich

Algemeen Voorzitter

Anne

Anne Hövels

Penningmeester

Saskia Lohr

Saskia Löhr

Algemeen Bestuurslid

Bolenius 402

Xavier Giesen

Algemeen Bestuurslid

Harald Hovekamp

Harald Hovenkamp

Algemeen Bestuurslid