Biografisch kookboek van chef-kok André Gerrits
Sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht viert dit jaar zijn 15-jarig jubileum. Om dat te vieren presenteert chef-kok André Gerrits op maandagmiddag 4 november in zijn restaurant zijn eerste boek Alles of niets. De onnavolgbare chef vertelt met behulp van auteur Ronald Giphart in dit biografische kookboek zijn levensverhaal, afgewisseld met zijn 46 beste gerechten uit 15 jaar culinaire hoogtepunten.
Fotografie @SpecialsPixels
Rauw en eerlijk
De afgelopen vijftien jaar waren voor André Gerrits en zijn vrouw Geneviève een avontuur met hoogte- en dieptepunten, dat het delen meer dan waard is. In april van dit jaar maakten André en Ronald Giphart daarom hun plannen voor een boek bekend. Ronald volgde André maandenlang van vroeg tot laat op de voet en wist zo de rauwe, eerlijke levensstijl van de chef, waarin groei en gastvrijheid de rode draad vormen, perfect te vangen. In Alles of niets beschrijven familieleden, vrienden en collega’s de band die zij hebben met André. Niet alleen het verhaal en de recepten zullen de lezer boeien, ook het uiterlijk smaakt naar meer. Het grote hardcoverboek is voorzien van prachtige foto’s gemaakt door Ivo Geskus van @SpecialPixels en de creatieve vormgeving verzorgd door Urban Solutions siert de 256 pagina’s van het boek.
Op het hoogste niveau
André Gerrits begon zijn professionele leven in de keuken op 16-jarige leeftijd, bij sterrenrestaurant De Kromme Dissel in Heelsum. Onder de hoede van gerenommeerde topchefs als Tonny Berentsen, Jan de Wit en Ron Blaauw klom hij op tot keukenchef, waarna zijn carrière een vlucht nam. In 2009 nam André, samen met Geneviève restaurant ’t Amsterdammertje over, gevestigd in een prachtige monumentale oud-Hollandse boerderij in Loenen aan de Vecht. In november 2010 werd ’t Amsterdammertje bekroond met een Michelinster.
De afgelopen jaren hebben André en Geneviève hun culinaire activiteiten uitgebreid. In 2021 openden zij de Marché ‘t Amsterdammertje, een luxe delicatessenwinkel, die ook op maat gemaakte catering verzorgt. In 2022 volgde Bistrotel ‘t Amsterdammertje in Nieuwersluis. Een Bistro en hotel in één! Een Bistro waar de drempel laag is, maar het niveau hoog. Het hotel bevat elf knusse kamers met uitzicht op de Vecht.