Merlet winnaar Slag op de Schelde

De vierde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. Tijdens de wedstrijd, die op 18 juni 2018 plaatsvond, hadden de koks de opdracht een gerecht te maken van asperges en een product uit de Oosterschelde, begeleid door een bijpassende drank.

Het team van restaurant Merlet onder leiding van Marco Helsloot wist de vakjury te imponeren met een gerecht van Oosterscheldepaling in ’t groen, scheermes, asperges, zeekraal, lamsoor en codium.
Daarbij schonken zij een cocktail van aspergesap, oesterwater, yuzu, vlierbloesemsiroop en duinlikeur Hierbas de las Dunas.

De vakjury bestond uit Dick Middelweerd (restaurant De Treeswijkhoeve**), Sjaak Jobse (Plat de Zélande) (beide SVH Meesterkok), Syrco Bakker (restaurant Pure C*) en Laurent Smallegange (restaurant Spetters*).

Sommeliers Ferdinand Tulen (restaurant Pastorale**, België) en Adrian Zarzo Habraken (restaurant Zarzo*) beoordeelden de drank-spijscombinaties.

 

Foto © Corina van Manen