Merlet gaat restaurant vernieuwen

Merlet gaat zijn restaurant vernieuwen. Na 10 jaar gaat het roer om bij de Familie van Bourgonje. Van een beetje Frans klassiek naar een inspirerend moving restaurant.

Goede vriend van familie Van Bourgonje en kunstenaar John Breed is gevraagd om een inrichting te ontwerpen dat zijn tijd ver vooruit is maar wel zijn warmte behoudt. Op dit moment worden de laatste moving art projecten nog ontworpen. Hier alvast een korte inkijk in het proces van het creëren van een nieuw restaurant.

De vraag aan John was om iets te doen met de omgeving waarin Merlet zit. En dan moet u even denken aan de grootste stuifduinen van Nederland. Geïnspireerd door dit verhaal kwam John terug met een kunstwerk wat hij had gezien bij Louis Vuitton in Hong Kong.

De ontwerper van dit sculptuur, kunstenaar Klaus Bosch, is overgevlogen uit Oostenrijk om een op maat gemaakt ontwerp voor Merlet te creëren. Merlet krijgt het grootste bewegende zandsculptuur ter wereld. De ‘zandloper’ komt voor de keuken te staan en is 3,5 meter breed bij 1 meter hoog. Aan het begin van de avond ziet u de handen van de koks de borden opmaken en aan het eind van de avond wordt de hele keuken zichtbaar als een doek wat naar beneden valt.

Het gehele proces duurt tussen de 3 en 6 uur. Dit is één van de 10 bijzondere kunstwerken die worden geplaatst in het nieuwe Restaurant Merlet. Daarnaast natuurlijk een nieuwe keuken, nieuwe entree en geheel nieuw meubilair. De gedachtegang is, als u straks bij Merlet komt dineren in het restaurant, het interieur om u heen langzaam veranderd.

Tot en met 5 januari kunt u nog een keer genieten van de oude setting. Vanaf begin februari is het nieuwe Restaurant Merlet geopend.