Meet the Artists – Restaurant Merlet

Nu te zien bij Merlet: een prachtige expositie van kunstenaarsduo Chinnoe & Vlemmix. MEET THE ARTISTS. Zondag 8 maart is er een openingsmiddag tussen 17.00 en 19.00 uur. De expositie wordt hierbij officieel geopend en de kunstenaars leiden u hierbij rond langs de werken in de expositie. Ontdek de persoonlijke verhalen achter de foto’s en leer alles over de bijzondere werkwijze van dit kunstenaarsduo. Na afloop heeft u de mogelijkheid om te genieten van een diner in Restaurant Merlet of Grand Café Bourgogne.

Chinnoe & Vlemmix is een veelzijdig kunstenaarsduo. De magische verbinding die zij met elkaar hebben is voelbaar in alles wat zij doen. Niet voor niets zijn ze partners in de kunst en ook echte soulmates. Dat resulteert in een veelzijdig pallet van kunstuitingen. Een portfolio dat de afgelopen 8 jaar zorgvuldig is opgebouwd. Hierbij voert een hele heldere herkenbare esthetiek de boventoon, rijk in eenvoud, verstild, soms contemplatief, maar bovenal humaan. Altijd op zoek naar de schoonheid van het pure, als tegenhanger van de dagelijkse realiteit van het leven in een wereld die verre van perfect is.

De inspiratie voor hun vroege bloemstillevens begon bij de werken van de meester schilders uit de Gouden Eeuw, zoals Ruysch, Mignon en Seghers. Met een engelachtig geduld werden de mooiste bloemen in een vaas geschikt, minutieus, de juiste belichting gezocht en vastgelegd. Hun meest recente werk toont nog steeds die zorgvuldigheid en aandacht. Maar wie goed kijkt ziet verder dan die werkelijkheid. Ze noemen het zelf ook wel ogenschijnlijke werkelijkheid. De bloemen worden soms volledig gedeconstrueerd en vandaar uit opzoek naar een heldere lijn weer opgebouwd, blaadje voor blaadje, tak voor tak, bloem voor bloem. Met een resultaat alsof het op het eerste gezicht nonchalant in de vaas is gezet. Echter niets is minder waar.

Elke stand van elk blad en bloem is op de millimeter uitgedacht waarmee er een hyperrealistisch perfect beeld ontstaat. Je knippert nog eens met je ogen, maar je kan er niet meteen de vinger op leggen. Met golvende tulpenlijnen in de collectie Spring Affair en een vermomde Hortensia in de collectie ‘Blauw’.

Chinnoe & Vlemmix creëren hun eigen wereld. Alles wat je ziet is echt, maar zal nooit zo in het echte leven worden gezien.

U bent van harte welkom bij de opening. U kunt een reservering plaatsen via 072-5093644 of per mail via info@merlet.nl.