Japanse kalligrafie kunst – Hotel Okura

Hotel Okura Amsterdam haalt Japanse kalligrafiekunst naar Amsterdam

Op zondag 7 en maandag 8 juli kun je in Hotel Okura Amsterdam de kunst van het kalligraferen afkijken van een ware meester. De Japanse Baikei Uehira komt naar Amsterdam om zijn kunsten te tonen tijdens een live optreden en jij kunt daarbij zijn!

Zondag zie je hem aan het werk in de lobby van het hotel, waar hij met een meterlange kwast een demonstratie kalligraferen geeft en op verzoek je naam of een liefdesverklaring in Japanse karakters schrijft. Speciaal voor Tanabata, een Japanse feestdag die in het teken van de liefde staat, kun je traditiegetrouw een wens voor naasten of geliefden in de bamboeboom hangen.

Wil je zelf deze kunst uitproberen? Neem dan deel aan de kalligrafieworkshop op maandag 8 juli. Tijdens deze workshop maak je kennis met kalligrafie door je een eigen masu – een traditionele houten beker waar sake uit gedronken wordt – te versieren. Daarnaast kom je alles te weten over de Japanse rijstwijn en begeleiden Okura’s sake-experts je door een sake-proeverij vergezeld met kleine hapjes.

Ga voor meer informatie naar www.okura.nl/kalligrafie